Persuitnodiging: vzw YouthStart viert jubileum met hoog bezoek van Hare Majesteit

Dinsdag 16 oktober 2018 — Ter gelegenheid van haar 20-jarig jubileum, nodigt vzw YouthStart u uit op haar evenement YouthStart20, dat op 17 oktober 2018 plaatsvindt in BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten. Ook Hare Majesteit de Koningin zal erbij zijn.

YouthStart bekommert zich om jongeren tussen 16 en 30 jaar die niet naar school gaan en niet werken (Not in Education, Employment or Training of kortweg NEET’S). De vzw ondersteunt hen met behulp van een training die hen de basis leert van het ondernemerschap en hen tegelijkertijd terug zelfvertrouwen geeft om hun leven zelf in handen te nemen. Vandaag de dag telt België 273.000 NEET’s*. De impact van de YouthStart-training is indrukwekkend. Volgens een recente studie van de Vrije Universiteit Brussel, heeft YouthStart namelijk een ‘slaagpercentage’ van 81%: meer dan 8 op 10 jongeren die de training hebben gevolgd, nemen hun studies (terug) op, vinden werk of beginnen als zelfstandige. Een mooi resultaat dat motiveert om dit mooie project verder te zetten. 

Bezoek Hare Majesteit de Koningin

Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan zal ook Hare Majesteit de Koningin vanaf 16 uur aanwezig zijn op het YouthStart20-evenement. YouthStart staat immers onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit. Hare Majesteit zal onder andere de Entrepreneurial Village bezoeken, waar verschillende YouthStart-alumni een stand hebben.   

Om 17u30 is het tijd voor de prijsuitreiking van de eerste YouthStart-Award. De YouthStart- award is een prijs die op basis van een publieke stemming elk jaar zal worden uitgereikt aan een persoon die zich in het bijzonder heeft ingezet voor de activering van kanszoekende jongeren in België. Wie de YouthStart-award in ontvangst mag nemen, heeft hier fundamenteel aan bijgedragen of heeft op een erg innovatieve wijze vormgegeven aan een inclusieve samenleving waarin kanszoekende jongeren met veel ondernemingszin positief richting kunnen geven aan hun leven. De genomineerden dit jaar zijn: Sihame el Kaouakibi van Let's Go Urban, Chris Van Lysebetten van Habbekrats, Frédéric Simonart en Matthieu Le Grelle van DUO for a JOB, Theo Vaes van ArmenTeKort en Julie Foulon en Ibrahim Ouassari van Molengeek.

We hopen u op 17 oktober te mogen verwelkomen. 

Alle praktische informatie, waaronder een gedetailleerd programma, vindt u hier terug: www.youthstart.be/youthstart20/

* Bron: http://www.oecd.org/employment/Belgium-employment-helping-low-educated-young-people.pdf 

Praktisch

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via events@youthstart.be

Tessa Delbeke

Communicatieverantwoordelijke

YouthStart